El sparkesykkel

Hvis du ønsker å kjøpe en ny elektrisk sparkesykkel så har jeg forsøkt å samle litt informasjon for min egen del om hva som er viktig og ikke, og komfortabelt og ikke. Det er ikke så lenge siden el sparkesykler var helt nytt i Norge. Det var noen før de ble lovlige, men nå som de er lovlige så kryr det av dem.

Det samme gjør det med nettbutikker som selger elektriske sparkesykler. Noen selger dårliger greier, og andre selger god kvalitet som varer og varer.

el sparkesykkel

Hvem er elektriske sparkesykkel ment for?

Hvis du allerede har begynt å tenke på å kjøpe en ny sparkesykkel, er sjansen stor for at du allerede vet hvem som skal bruke den. Imidlertid så finnes det mange gode grunner for å velge en.

Barna bruker sparkesykler mye til og fra skolen, til og fra aktiviteter og sine venner. Det tok helt av i fjor, og nå har nesten alle barn en el sparkesykkel, føles det som. Men de er jo kjekke, selv om mange vil hevde at barna egentlig burde sykle. De trenger aktiviteten og mosjonen som sykling gir.

Andre har anskaffet seg el sparkesykkel fordi den er glimrende når man må pendle med buss eller tog inn til byen, og deretter skal gå kanskje 15-20 minutter for å komme til jobb eller studiested. Med en elektrisk sparkesykkel så mer enn halverer man tiden det tar å gå, og man kan lettere ha med seg flere ting.

Ulempe med el sparkesykkel

Men det er en ulempe når man skal sette den fra seg, for de færreste kontorer eller skoler er interessert i å ha mange våte og skitne sparkesykler liggende eller stående overalt. Så det å investere i en god lås for elektrisk sparkesykkel er genialt. Da kan man låse den fast der det passer deg bra, og selvfølgelig der det passer samfunnet.

Det finnes også bærevesker til elektriske sparkesykler som gjør det mye lettere og rensligere å ha den med seg på bussen eller toget.

Ladetid for sparkesykkelen

Noen el sparkesykler har relativt kort kjørelengde, og det er jo litt dumt. Spesielt hvis du skal et stykke både tur og retur. Derfor kan det være nødvendig å se etter en sparkesykkel med lang rekkevidde. Den nye HX X9 sparkesykkelen har en rekkevidde på opptil 10 mil, så den er jo genial hvis du vil kjøre veldig langt på en dag, eller det er vanskelig å få ladet der du bor.

Noen sparkesykler kommer også med muligheten for å ta ut batteriet, og da kan man kjøpe med seg flere batterier. Dermed kan man både kjøre langt, og man slipper å ta med seg sparkesykkelen inn for å lade den. Man kan rett og slett bare ta med seg batteriet og lade det inne.

Hvorfor kjøpe en el sparkesykkel?

Det er noe som er stas å kunne kjøre der man vil, når man vil. I tillegg er den liten å dra med seg, og den gir mange muligheter for å få litt frisk luft når man vil ute men ikke ønsker å gjøre noe annet enn å nyte utsikten.

Man sparer mye tid, kan ta med seg mer og også yte bedre i lengden.

Jeg trives i alle fall godt med min.

suecrockf@321